top of page
STOEPTEGELRL.png
DE NIEUWE STOEPTEGEL
LOGO.png

Het klimaat verandert, dat weten we. Ook weten we dat de klimaatveranderingen in steden t.o.v. dorpen het grootste effect zullen hebben. Een van deze veranderingen is de hoeveelheid regen die na het jaar 2050 gaat vallen. Wat we nog niet weten, is hoe steden met veel tegels en asfalt dit regenwater kunnen opvangen en weg kunnen werken. Daarom is het nu tijd voor De Nieuwe Stoeptegel. Deze tegel is gemaakt van 20% biochar en 80% biopolymeren. De materialen zorgen ervoor dat de tegel veel water op kan nemen zodat het regenwater minder overlast en schade kan veroorzaken. Daarbij komt ook nog eens dat door de biochar de tegel een natuurlijke opslag bron voor CO2 wordt.

symbolen carly.png

Biologisch

CO2 opslag

Infiltreert water

WAAROM EEN NIEUWE TEGEL?

Onderzoek

Onderzoeksverslag

De Nieuwe Stoeptegel is een afstudeer project. En daar hoort een onderzoeksverslag bij. Als je benieuwd bent naar het gehele verslag kun je deze online lezen. Klik op de link hieronder om naar de pagina te gaan.

onderzoeksverslag
gemeente-rotterdam-identity-04_1628_1085

OTTERDAM

De Gemeente Rotterdam is de eerste gemeente waar de stoeptegel komt te liggen. Zij zijn hierdoor koploper op het gebied van innovatie en klimaatadaptatie. Welke gemeente volgt na Rotterdam?

Op de eerste twee afbeeldingen zie je waar Rotterdam het meeste wateroverlast zal ervaren. Zoals duidelijk zichtbaar is, zal dit in het centrum zijn. Niet gek, als je denkt aan alle straten, stenen en gebouwen die daar staan. Ook het centrum van Schiedam krijgt het zwaar te voortduren. Het centrum is om te beginnen een goede plek om de stoeptegel te testen.

De laatste twee afbeeldingen gaan over de tegels. Je ziet hier een overzicht waar de tegels het beste geplaatst kunnen worden om zo overlast en schade in de binnenstad te kunnen beperken. Vervolgens zie je hoe de tegel er in zijn meervoud op straat uit zou komen te zien. Het patroon van de tegel, ontworpen door grafisch designer Sigrid Calon, staat symbool voor de regenval.

PROCES

Dit zijn afbeeldingen van de materialen en materiaal proeven, waarvan de eerste prototype gemaakt is. Het prototype is gemaakt van PLA en Biochar (2). Hier is zowel compound (8) als filament (7) van gemaakt. De compound is samengeperst tot een 4mm dikke plaat. In deze plaat heb ik het design gelazerd (9). 

winkel

Offerte aanvraag

Bedankt voor uw bestelling, door u is de stad beter voorbereid op de klimaatveranderingen

WINKEL
Rotterdam
Proces
CONTACT ME

CONTACT

ROTTERDAM, NEDERLAND

Bedankt voor je bericht

bottom of page